facebook

#Росія ніколи не припиняла вогонь на Донбасі, — The Washington Post

Російська армія на Донбасі, за винятком кількох коротких періодів, ніколи не дотримувалася режиму припинення вогню повністю.

okupacia1-500x391

Про це у своєму редакційному матеріалі пише впливова американська газета The Washington Post, повідомляє sprotiv.org.

У своєму тексті редактори газети неодноразово прямо називають російську армію безпосереднім учасником збройного конфлікту на українському Донбасі, а початок війни у 2014 році – російським вторгненням.

У статті зазначається, що останнім часом, поки увага Заходу зосереджена на інших справах, «Росія та її представники постійно посилювали бої», що призвело до збільшення кількості жертв серед цивільних та воєнних.

«Тим часом військові поставки продовжують литися крізь східний кордон України, деякі ділянки якого контролює лише Росія. Згідно з заявами українських чиновників, як мінімум 19 поїздів з військовим обладнанням перетнули кордон в липні. 2 серпня чиновники відзвітували, що 30 танків, 11 бронемашин і шість „Градів“ були поставлені протягом минулого тижня. І це все, незважаючи на зобов’язання Росії відтягнути всю таку зброю назад від лінії фронту і помістити її під моніторинг», – пишуть автори.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Газета зауважує, що наразі невідомо, скільки саме росіян діють в Україні і зазначає, що раніше НАТО та інші спостерігачі називали цифри від кількох до десяти тисяч людей.

Також газета посилається на блог аналітика Паула Гобла з Jamestown Foundation, який писав, що агенти режиму Путіна в окупованому Донбасі «перебувають у військових частинах, політичних організаціях, газетах і радіостанціях, а також в інших установах», де вони «передають накази з Москви і контролюють весь уряд і військові операції».

Видання нагадує, що українська розвідка називала імена десятків російських офіцерів, які діють в окупованому регіоні.

«Один з них, якого впіймали 11 липня – командир взводу Олексій Седіков заявив у опублікованому на YouTube ролику, що росіяни утримують багато керівних постів, такі як командир батальйону і заступник начальника штабу», – пише WP.

Газета зазначає, що між військовими кампаніями Росії в Україні та Сирії є багато спільного.

“Пан Путін застосував хитрощі, обман і брехню, щоб прикрити операції та їхні цілі. Під час переговорів та конференцій з західними дипломатами його представники постійно погоджувалися на мирні плани, у той час поки російські наземні сили продовжували артобстріли та бомбардування.

На цьому фоні The Washington Post розкритикувала адміністрацію президента Барака Обами, яка продовжує домовлятися з Путіним.

«Президент Обама продовжує наполягати, як минулого тижня, що закінчити конфлікт можна шляхом співпраці з Росією. Пану Обамі, мабуть, незручно визнати ймовірність того, що пан Путін не зацікавлений і не має наміру серйозно співпрацювати зі США в Україні або в Сирії. Шкода, що не лише пан Трамп заперечує очевидне», – підсумували автори.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...