facebook

Стрітення Господнє: що це за свято і коли його відзначають в 2019 році

Стрітення Господнє – православне свято, що відноситься до числа вічних свят, а значить, воно має фіксовану дату святкування. За своєю значимістю його можна порівняти з такими великими святами, як Різдво Христове, Хрещення Господнє і Великдень. Але далеко не всі люди знають, що це за свято і коли воно відзначається. Дана стаття – це нагадування, історичний огляд, який розповість історію свята від самого початку аж до наших днів. 

 

 

Свято Стрітення Господнє
У біблійних переказах є дивовижна історія, яка відображає всю суть свята. За часів земного життя Христа існував особливий звичай – немовлят приносили на 40-й дня після народження в храм для посвячення Богу.

Юна Марія принесла немовля-Ісуса в Єрусалимський храм на 40-ий день, як це було прийнято. Після обряду Йосип і Марія хотіли було покинути храм, як раптом несподівано до них підійшов старець. Священнослужитель Симеон впізнав Христа, розгледівши в Ньому світлу божественну душу. Пророцтво, якого чекали понад 200 років, збулося – на землю з’явився Спаситель. Цей момент церковнослужителі називають зустріччю двох епох – Старого і Нового заповітів. Після цієї зустрічі відбувся перехід до нового світу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У цей день трапилася ще одна значуща зустріч. До Божої Матері підійшла Ганна-пророчиця, яку прозвали так через пророцтво про прихід Спасителя. Вона, як і Семион, впізнала в дитинкі Месію. Впавши на коліна перед Ісусом, пророчиця потім вибігла з храму і принесла городянам велику новину, звістку про народження Сина Божого.

Стрітення Господнє в 2019 році
Оскільки свято є неперехідним, то в 2019 році, як і в будь-який інший рік, Стрітення Господнє буде святкуватися 15 лютого. Це найважливіша церковна подія, яка відзначається протягом не однієї тисячі років. У цей день прийнято підносити молитви, відвідувати церкву і вести духовний спосіб життя. Це свято, яке вчить нас дивитися вперед, думати про майбутнє, прагнути до виконання заповітів, накладених Господом.

Стрітення в перекладі з церковного означає «зустріч». У далекому минулому сталася зустріч з Богом. Старець Семион залишив своє ім’я в історії не випадково, він подав приклад, як прийняти Бога з чистим серцем і добрими думками. Стрітення – це не просто православне свято або епізод з Нового завіту. Мабуть, кожен віруючий відвідує церкву, і саме там, у храмі Божому, трапляється його особисте Стрітення – зустріч з Господом.

Це воістину чудове свято. Священнослужителі радять підготуватися до нього заздалегідь, причому в першу чергу духовно. Молитви, що очищає душу від негативу і позбавляють від поганих думок, не будуть зайвими.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...