facebook

На Полтавщині у працівниці дитсадка виявлено відкриту форму туберкульозу

У працівниці лубенського дитячого садка виявлено туберкульоз.

 

 

Про це повідомляє Лубенщина.

1 лютого, з ініціативи управління освіти виконавчого комітету міської ради, адміністрації Лубенського обласного протитуберкульозного диспансеру та КП «Лубенський міський центр ПМСД» відбулися збори батьків вихованців дитячого садка №9 «Берізка». Приводом для зустрічі стало те, що у працівниці дитсадка шляхом лабораторних досліджень 1 лютого підтверджена гостра відкрита форма туберкульозу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Станом на кінець робочого дні 1 лютого увесь персонал пройшов флюорографічне обстеження, проведена реакція Манту (туберкулінодіагностика).

Фахівцями Лубенського міжрайонного відокремленого підрозділу лабораторних досліджень спільно з працівниками ДНЗ також проведено ряд дезінфекційних заходів, що передбачаються відповідними санітарними протоколами.

Як розповіли начальник управління освіти Мирослав Костенко, головний лікар протитуберкульозного диспансеру Марина Гребенюк, головний лікар КП «Лубенський міський центр ПМСД» Олена Пучка і завідувач дитячої амбулаторії Галина Бірченко, хвора працівниця з початку року не контактувала з дітьми та колегами, оскільки перебувала у відпустці. Обов’язковий профмедогляд вона пройшла своєчасно. Крім того, молода жінка з жовтня 2018 року знаходилася під наглядом медиків у зв’язку з вагітністю. Це дає підстави для припущення, що раптове захворювання з’явилося недавно в результаті ослаблення імунітету і активізації збудника туберкульозу.

Втім, далеко не кожен, хто «отримав» паличку Коха, незабаром занедужує. Головне – своєчасна профілактика, збалансоване харчування, здоровий спосіб життя і регулярний щорічний огляд у лікарів.

В ході зустрічі медики відповіли на численні запитання схвильованих батьків і надали відповідні рекомендації. Зараз дошкільний заклад працює в звичайному режимі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...