facebook

День бабака: Тимко ІІІ повідомив, якою буде весна у 2019 році. ВІДЕО

Харківський бабак Тимко IIІ передбачив для українців пізню весну і заморозки у березні.


На біологічної станції Харківського національного університету ім. В. Каразіна розбудили бабака Тимка ІІІ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Коли бабака розбудили, то він не побачив своєї тіні, а це значить, що весна настане пізня.

Співробітниця університету Надія Токарська пояснила, що в березні нас чекають заморозки. Тепла і сонячна погода прийде у квітні.

У 2019 Тимко IIІ змінив на посту провісника свого батька – Тимка II.

Як відомо, на біостанції ХНУ День бабака відзначають з 2004 року. Тимко II передбачав погоду 7 разів, після чого пішов на заслужений відпочинок. У 2017 році, крім приходу весни через 6 тижнів, він передбачив також, що Євросоюз надасть Україні безвізовий режим в тому ж році.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

До цього прогнозами займався його попередник Тимко I, якого проводили на заслужену пенсію за віком.

У селищі Гайдари, під Харковом, відзначають День бабака. Тут, на біологічній станції університету імені Каразіна, мають розбудити бабака Тимка ІІІ. Цей гризун прогнозуватиме настання весни. За повір'ям, якщо 2 лютого погода буде сонячною і байбак побачить свою тінь – зима буде довгою. Якщо ж байбак своєї тіні не побачить, слід чекати ранньої та теплої весни. Свято прийшло в Україну зі Сполучених Штатів Америки. Там День бабака є національним святом. Його відзначають вже більше 100 років. На Харківщині байбака будять 16-й рік, з 2004-го.

Gepostet von UA: Харків am Samstag, 2. Februar 2019

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...