facebook

Лікування стане розкішшю: Українцям по-новому нарахують лікарняні

Чиновники збільшили для українців соціальні виплати по вагітності, проте не змінили виплати по тимчасовій непрацездатності.

 

 

Зазначається, що у 2019 році діють нові розміри допомоги. Про це повідомляє Бізнес.Медіа.

“Розмір допомоги по вагітності становитиме 17 тисяч гривень, тоді як раніше майбутні мами отримували 15,5 тисяч гривень. Збільшився розрахунок з мінімальної заробітної плати. Якщо в 2018 році він становив 122,31 гривень, в 2019 році він став 137,09 грн”, – йдеться у повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Хоча в Україні підвищили мінімальну зарплату, проте не змінився розмір виплат по тимчасовій непрацездатності.

“Тут все залежить від страхового стажу. Українець зі страховим стажем менше півроку має право на допомогу по тимчасовій непрацездатності, яка розраховується виходячи з нарахованої заробітної плати, з якої сплачуються страхові внески, але в розрахунку на місяць не вище розміру мінімальної заробітної плати, яка з 1 січня становить 4173 грн”, – повідомляється.

Крім того, майбутні матері в місяць отримуватимуть допомогу не вище двократного розміру мінімальної заробітної плати і не менше розміру мінімальної заробітної плати. Таким чином в цьому році мінімальний розмір допомоги по вагітності та пологах становитиме близько 17273 грн.

“Застраховані особи отримуватимуть допомогу по тимчасовій непрацездатності в залежності від страхового стажу. Три роки стажу забезпечать виплату 50% середньої заробітної плати, 60% середньої заробітної плати отримають ті українці, чий страховий стаж становить від трьох до п’яти років, працівники зі стажем від п’яти до восьми років отримають 70% середньої заробітної плати. У 100% розмірі середньої заробітної плати допомога по тимчасовій непрацездатності отримуватимуть українці зі страховим стажем понад вісім років”, – повідомляється.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...