facebook

Євросоюз змінює візові правила: що важливо знати

Євросоюз спростить процедури видачі віз для короткострокового перебування. Так у Євросоюзі досягли між Європарламентом і Радою Євросоюзу угоди про новий візовий кодекс. Вона передбачає нові правила для коротких поїздок в ЄС.

 

Її досягли у вівторок, 29 січня, пише DW.

“Основна мета реформи – полегшити законні поїздки для туризму, торгівлі та бізнесу, одночасно вживаючи заходів для боротьби з нелегальної імміграції”, – йдеться в повідомленні прес-служби Європарламенту.

Однак поки угода офіційно не закріплена. Згідно з новими правилами, заяву на отримання візи тепер можна буде подати за 6 місяців до 15 днів перед поїздкою. Раніше це можна було зробити не раніше, як за 3 місяці. У той же час, ціна візи збільшиться з 60 до 80 євро. Для осіб, молодших 18 років, можлива знижка. Діти до 6 років, студенти і дослідники, як і раніше, будуть звільнятися від оплати.
Згідно з угодою, буде також існувати прямий зв’язок між швидкістю і ціною візових послуг і готовністю країни, яка видає візу, до співпраці з ЄС у сфері міграційної політики. Тепер досягнуте неформальну угоду повинен затвердити Європарламент, після чого воно надійде на остаточне затвердження в Раду ЄС.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Люди, що мандрують до ЄС часто, зможуть розраховувати на багаторазові візи. Зміни у візовому кодексі вступлять в силу через шість місяців після їх публікації в “Офіційному журналі” ЄС.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...