facebook

Ґвалтівник-рецидивіст тримає у страху села Полтавського району

Мешканці Терешківської сільради другий тиждень бояться виходити на двір у темний час доби. Страху нагнав місцевий мешканець, який 19 січня зґвалтував 18-річну дівчину.

Суд обрав для 42-річного Олександра Назаренко запобіжний захід на час слідства – домашній арешт з електронним браслетом у нічну годину доби, з 21-ї до 7-ї години. Весь інший час чоловік вільно пересувається селами і райцентром.

3 січня Назаренко вийшов із місць позбавлення волі, відсидів понад 13 років за зґвалтування.

“Сидів два рази. Щонайменше 5 жертв було за цей час. Першою стала його дружина — зґвалтував у 16 років. Її батьки змусили їх одружитись. Є спільний син — 24 роки. Жінка пішла від нього”, – розповіла місцева мешканка Оксана Підгрушна.

У 2005-му році чоловіка посадили за ст. 152 ч.1 ККУ (зґвалтування), дали до 5 років ув’язнення. Проте вже наступного року переглянули рішення і дали 14 років позбавлення волі, відповідно до ч. 2 ст 152 (повторно вчинене зґвалтування). Декілька жертв і досі проживають у сусідніх селах, проте від коментарів відмовились.

“У нас декілька днів не працював шкільний автобус, який підвозив дітей із сусідніх сіл до школи у Терешки. Чимало батьків не відпустили дітей на навчання. Страшно”, – сказала депутат Терешківської сільради Світлана Волошка.

25-го січня чоловік порушив режим домашнього арешту. Прийшов додому на 10 хвилин пізніше. 28 січня була проведена експертиза — брали сперму та слину. Весь цей час місцеві спостерігають за ґвалтівником-рецидивістом. Слідкують, куди він їде та о котрій. Звертаються разом із прокуратурою та поліцією до апеляційного суду, щоб переглянули рішення щодо обрання запобіжних заходів. Просять взяття під варту. Суд з цього приводу відбудеться 30 січня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

19 січня правоохоронці затримали по гарячим слідам, протягом години чоловіка, який зґвалтував 18-річну дівчину у потязі, а потім у себе вдома.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...