facebook

Менше соцмереж – більше креативу: На Житомирщині молодь створює арт-простір

В об’єднаних територіальних громадах Житомирщини молодь залучають до написання проектів та створення комфортного простору для відпочинку, навчання та розвитку.

Зокрема, упродовж січня у трьох громадах області тривали навчання для старшокласників, які разом із учителями та працівниками місцевих закладів культури генерували ідеї для розвитку молодіжного середовища.

Результатами тренінгів у розмові з кореспондентом Укрінформу поділився Дмитро Клименко, радник з комунікації Житомирського центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки програми Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Більшість вільного часу сучасні діти проводять у соціальних мережах. Чи все, що вони там бачать, має на них позитивний вплив? Звичайно, ні. Утім, є альтернатива, яка полягає у створенні простору креативу та цікавих подій в існуючих закладах із залученням самих дітей. Ми вже маємо позитивний досвід Семенівської ОТГ, де нещодавно відкрили арт-простір, та Новоборівської ОТГ, в якій створили молодіжний хаб. Така трансформація клубів та сільських бібліотек дозволяє зацікавити та залучити молодь до розвитку громади», – зауважив Клименко.

За його словами, у Миропільській ОТГ відбувся навчальний захід «Активізація молоді громади», під час якого діти працювали над пошуком ідей розвитку молодіжного та культурного простору громади. Зокрема, команди згенерували понад 30 ідей та підготували три проекти. Далі молодь має здійснити низку самостійних кроків для реалізації своїх планів.

Крім того, у селі Слобода-Романівська Брониківської ОТГ в приміщенні колишнього будинку культури планують створити молодіжний центр.

«Значна частина молоді громади у вільний час для відпочинку чи навчання їдуть до Новограда-Волинського або Житомира, тому що в селах ОТГ таких послуг просто немає. Відкриття молодіжного центру дозволить створити простір, де діти матимуть можливість відпочивати й навчатись», – додав Клименко.

Натомість у Краснопільській ОТГ учасники навчання працювали у групах за темами сімейного дозвілля, освітніх і спортивних проектів та культурних заходів. Серед усіх ідей для написання проекту обрали кінотеатр під відкритим небом та порахували його вартість. Для реалізації задуму необхідно 40 тис. грн, але частину витрат можна замінити наявними ресурсами.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як резюмував радник з комунікації, робота з молоддю в об’єднаних громадах Житомирщини триває і спрямована на те, аби кожна креативна ідея стала реалізованим проектом.

Програма «U-LEAD з Європою» фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...