facebook

Поляки збільшують грошову допомогу Україні: хто отримає

У Польщі хочуть збільшити грошову допомогу полякам, які живуть за межами країни, зокрема в Україні.

 

З такою ініціативою виступила правляча партія “Право і справедливість”, пише видання “Хвиля” з посиланням на повідомлення “Польського радіо”.

Про збільшення грошової допомоги йшла мова на конференції “Поляки на Сході” в Перемишлі, в якій взяли участь представники партії влади та представники польських організацій в Україні.

Зокрема, в конференції взяли участь маршал польського Сейму Марек Кухціньскій, віце-спікер Сенату Марія Коц і голова комітету Сейму зі зв’язків з поляками за кордоном Анна Шмідт-Родзевич.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Політики партії “Право і справедливість” вважають, що поляки, які живуть на прикордонних територіях, представляють величезну цінність для Польщі, оскільки вони “є хранителями пам’яті про колишню Речі Посполитої і її історії”.

Раніше Польща виділяла 80 млн злотих на рік на підтримку поляків за кордоном, в останні роки сума досягла 100 млн польських злотих на рік. Тепер цю суму вважають недостатньою.

Більшої підтримки зарубіжних співвітчизників з боку Польщі вимагають також польські підприємці і викладачі польської мови.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...