facebook

Розлюбити шкідливу їжу за 120 секунд: вчені розробили унікальний метод

Фахівці виявили новий спосіб, який позбавить потяг до шкідливої їжі. Про це повідомляє ресурс kedem.

 

Вчені з Університету Флориди стверджують, що дії запаху гамбургерів або піци протягом двох хвилин достатньо, щоб позбутися від бажання смакувати нездорову їжу. За словами експертів, аромат їжі в перші 30 секунд спокушає і змушує піддатися спокусі, але якщо перетерпіти ще 90 секунд, органи чуття будуть задоволені, і потреба в їжі відпаде. Отримані результати дослідження вказують на те, що розробка спреїв з ароматом їжі може допомогти приборкати бажання їсти жирну і солодку їжу і побороти епідемію ожиріння.

У ході дослідження добровольці піддавалися впливу запахів полуниці, яблук, печива або піци. Якщо люди вдихали аромати не більше 30 секунд, вони були безсумнівно налаштовані з’їсти продукт, запах якого вони відчували. Тим не менш, якщо вплив продуктових запахів тривав більше двох хвилин, учасники не бажали шкідливу їжу і з великим задоволенням з’їдали полуницю або яблука.

Вчені повідомляють, що, перетерпівши всього 120 секунд мук, можна сказати «ні» нездоровій їжі і позбавитися від зайвих кілограмів. Таким чином, спреї з ароматами їжі можуть допомогти протистояти тязі до шкідливої їжі, ставши ключем до боротьби з епідемією ожиріння.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...