facebook

Замість тисячі снодійних: вчені назвали продукти для хорошого сну

Десятки проведених досліджень дозволяють виділити кращі продукти, які точно сприяють хорошому сну і збагачують організм корисними речовинами, повідомляє vsviti.com.ua

Серед продуктів харчування, які можна вживати замість тисячі снодійних, вже який рік лідирують горіхи, в першу чергу, мигдаль і волоські горіхи. Обидва продукти багаті мелатонном – гормоном, який регулює цикл сну і неспання, що підвищує шанси заснути швидко, спати міцно і прокинутися повним енергії. Мигдаль також багатий мінералами, розслаблюючими м’язи. Деякі дослідження заявляють про ефективність ківі. У роботі 2017 року добровольці місяць з’їдали 2 ківі за годину до сну і це збільшило їх час і якість сну.

Інші дослідження, наприклад, проведене в 2018 році, заявляє про користь вишневих Тарту, де начинка містить антиоксиданти, які очищають організм до сну, що полегшує його функціонування в нічний час. Поряд з ягодами корисними для хорошого сну продуктами є жирні сорти риби (палтус, вугор, жирна оселедець, скумбрія, івасі, білуга, севрюга, каспійська кілька, товстолобик та інші). Їх можна вживати з блюдом, приготованим з додаванням порошку трави ячменю, кажуть вчені.

Серед напоїв ефективними залишаються ромашковий чай і тепле молоко, яке містить цілих 4 снодійних компоненти: триптофан, кальцій, вітамін D і той же мелатонін.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...