facebook

Вчителів змусять здавати ЗНО: де і коли

Незабаром у українських вчителів молодших класів з’явиться можливість взяти участь в сертифікації, проходження якої забезпечить 20% надбавки до зарплати та підвищення кваліфікації.

 

Стало відомо, як здійснюватиметься така перевірка. Про це пише “Сегодня”.

У Міністерстві освіти України заявляють, що в перший час такий іспит буде добровільним, а здати його вийти тільки у тисячі вчителів початкової школи з близько півмільйона зараз працюючих.

У кожній області таку можливість дадуть певній кількості педагогів. Найбільше місць отримає Львівська область (71), найменше — Луганська область (15). Надалі кількість можливих учасників і категорії здають планують розширити. Відомо також, що брати участь у перевірці зможуть вчителі зі стажем роботи від двох років, зареєструвавшись на сайті УЦОЯО до 1 лютого.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Випробування пройде в три етапи. Спочатку мінімум два експерта з Держслужби якості освіти оцінять педагога на практиці. Вони відвідають уроки в лютому-травні або вересні-жовтні, попередивши вчителя про візит за три дні. Репетицію заняття проводити заборонено. Якщо про це дізнаються, сертифікацію не зарахують. На основі особистого спостереження, бесіди з директором і самим учителем фахівці вирішать, наскільки ефективно педагог планує навчальний процес і як спілкується з дітьми. Також спостерігачі перевірять, чи співпрацює педагог з батьками, чи спілкується він з ними, в тому числі і через соцмережі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...