facebook

Кіберполіція: Під час виборів в Україні Росія буде здійснювати кібератаки

Хакери, які скоріш за все, співпрацюють з Росією, нарощують зусилля для зриву виборів президента України за допомогою кібератак на сервери ЦВК та персональні комп’ютери працівників ЦВК.

Кібер-зловмисники використовували заражені вірусом вітальні листівки, запрошення магазинів, пропозиції оновлення програмного забезпечення та інші шкідливі “фішингові” матеріали, призначені для крадіжки паролів і особистої інформації, заявив глава кіберполіції України Сергій Демидюк в інтерв’ю Reuters.

За десять тижнів до виборів хакери також почали купувати особисті дані співробітників ЦВК, розплачуючись при цьому криптовалютою через Darknet, частини Інтернету, доступну тільки через певне програмне забезпечення і яка зазвичай використовується анонімно.

“Є постійні атаки — вони переходять від простих (програмних додатків) до додатків, які використовує той чи інший співробітник”, — сказав він, пояснюючи, що ці атаки нагадують кібератаки на енергетичну, транспортну і банківську системи країни, які спостерігаються з 2014 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...