facebook

Керівник клініки б’є на сполох через загрозу в Україні одразу від кількох інфекцій

У країні величезна проблема з кором, а скоро може початися така сама з поліомієлітом і дифтерією. Зараз є загроза з боку тих інфекцій, щодо яких ми вважали, що вони вже не існують.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» на телеканалі ZIK заявив президент медичної клініки Михайло Радуцький.

За словами пана Радуцького, дуже великою загрозою для країни в цілому є те, що Україна –лідер щодо кількості невакцинованих людей. Він зауважив, що зараз в країні величезна проблема з кором, а скоро може початися така ситуація з поліомієлітом і дифтерією.

«Може бути спалах дифтерії, бо настає час, коли підросли невакциновані діти. Зараз є загроза з боку тих інфекцій, які ми вважали, що вони вже не існують. Але вони повертаються. Я вважаю, що це дуже велика проблема», – зазначив Радуцький.

Окрім цього в питанні щодо ставлення українців до медичної допомоги пан Радуцький зауважив, що не можна сказати, що люди задоволені. Це частково можна пояснити тим, що рівень життя не росте, а медицина завжди дорога, навіть якщо вона безкоштовна. Однак він додав, що у світі не існує жодної країни з хорошою медициною, де був би високий відсоток задоволених медичною допомогою.

«У жодній країні немає 100% задоволених. Мало того, Японія вважається однією з найкращих країн за системою охорони здоров’я, але там індекс задоволення ніколи не перевищував 35-35%», – пояснив президент медичної клініки.

Також його здивувало те, що 48% українців, згідно з опитуванням, оцінюють свій стан здоров’я як добрий. На його думку, це некоректний показник.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Дуже багато людей не звертались до лікаря і не знають про проблеми зі здоров’ям, які вони можуть мати. Я вважаю, що цей відсоток треба знижувати в декілька разів», – зазначив гість програми.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...