facebook

У справі про закатовану дитину у Харкові оголосили нову підозру

Прокуратура повідомила про підозру у службовій недбалості старшому інспектору ювенальної превенції районного відділу поліції. Про це під час брифінгу повідомив прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

“На минулому тижні слідчі прокуратури повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила загибель дитини (ч. 2 ст. 367 КК України), старшому інспектору ювенальної превенції райвідділу поліції”, – зазначив Данильченко.

Він пояснив, що 12 вересня 2017 року до відділу надійшло повідомлення про можливість застосування фізичної сили щодо малолітньої дитини з боку батьків. Перевірку за цим повідомленням мала провести підозрювана. Однак, за даними слідства, вона проігнорувала свої робочі обов’язки та не вжила відповідних заходів.

Зокрема, за словами прокурора, підозрювана не провела перевірку щодо факту насильства в родині та необхідності вилучення дитини з сім’ї, а також не провела превентивних заходів з батьками. Крім того, відомості про злочин не були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Повідомлення підозрювана розглянула лише через два тижні після його надходження. На той момент 3-річний хлопчик від катувань і систематичних побоїв помер у лікарні.

Нагадаємо, раніше судимий за крадіжку батько 3-річного хлопчика систематично бив його. Це відбувалося у присутності матері, але вона навіть не намагалася зупинити знущання.

У результаті малюк отримав черепно-мозкову травму та згодом впав у кому. “Швидку медичну” допомогу викликала знайома матері, яка прийшла у гості. 26 вересня 2017 року хлопчика у стані вкрай тяжкого фізичного виснаження та з чисельними тілесними ушкодженнями доправили до лікарні.

Вранці, не приходячи до свідомості, він помер. Відповідно до висновків експертів смерть дитини настала внаслідок голоду й постійного фізичного та психологічного насильства, що мало характер особливого мучення і тривало понад рік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Суд у Харкові призначив батькові закатованого хлопчика покарання у вигляді 10 років позбавлення волі (максимально можливе відповідно до санкції статей). Матір засудили до 8 років за ґратами. Крім того, розпочали судовий розгляд справи стосовно директора центру соцслужб, підозрюваної у недбалості, що призвела до загибелі дитини.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...