facebook

Власна квартира: де в Україні найдешевші новобудови

У минулому році забудовники здали в експлуатацію рекорні 1163 нових житлових будинків, що майже на чверть більше, ніж у 2017-му. Однак повністю розкупили житло менш, ніж у 200.

 

 

Найбільше українці хочуть жити у столиці та на околицях. Також популярними містами для життя та за вартістю останнього залишається Львівська та Харківська області, – пише UBR.

У столиці та області забудовники продали 70 новобудов, а це більше 15% представлених об’єктів по Київському регіону.
У Львівській області не залишилося вільних “квадратів” у 19 багатоповерхівках (10% будинків, представлених в регіоні). На Харківщині за рік продалося 15 об’єктів, тобто 30% нових будинків по області. У Сумській, Чернігівській, Тернопільській та Полтавській областях кількість зданих новобудов зросла, але ні в одній повністю розпродати всі квартири так і не вийшло.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ціна питання
За підрахунами аналітиків, в середньому українці платили за житло у 2018 році на 8%. Найдорожчими квадратні метри залишаються у Київській, Львівській і Чернігівській областях. У столичному регіоні середня ціна квадратного метра підскочила відразу на 46%. У Львівській області на 19%, а в Чернігівській – на 20%.

Дешевші стали квадратні метри в Івано-Франківській (на 12%), Полтавській (на 4%) і Черкаській областях (6%). Регіони, які зберегли стабільну середню вартість і не змінили свою позицію на ринку нерухомості — це Вінницька, Закарпатська та Сумська області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...