facebook

Лікар розповіла, чому постійно болить голова: варто позбутися всього двох звичок

В сучасному світі люди часто страждають на головні болі та навіть мігрень. До цього призводять постійний стрес та напруження. Однак є ще два важливих чинника, через які може боліти голова. Мова йде про незбалансований раціон і шкідливі звички. Особливо великий ризик існує в зимовий час при мінливій погоді.

 

Про це пише ГолосUA з посиланням на слова лікаря Вікторії Савицької.

Шкідливі звички, особливо такі, як куріння, негативно впливають на роботу організму вцілому. Це також може стати причиною мігрені. При схильності до головних болів і метеозалежності, куріння сприяє частому виникнення головного болю. Окрім того, така звичка збільшує інтенсивність болю. Не кращим способом зігрітися в морози фахівці вважають і алкогольні напої.

“Спиртне справді швидко зігріває, але після відбувається спазм судин в результаті чого істотно порушується терморегуляції організму. Якщо повністю відмовитися від шкідливих звичок ви не в силах, не паліть, принаймні, коли змінюється погода, або коли вже “затріщала” голова. Сигарети провокують різкий спазм судин, – а це тільки посилює біль”, – зазначила експерт.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами лікаря, важливо також відмовитися від фаст-фуду, напівфабрикатів, занадто важкої та жирної їжі. Погано впливають на здоров’я й занадто гострі страви або копчені. Під час зміни погоди лікарі рекомендують також обмежити каву і кавові напої, якщо ви схильні до підвищення тиску.

“А ось для гіпотоніків (при зниженому тиску) кілька ковтків кави можуть стати найкращими ліками. Так що, перш ніж щось зробити, все-таки слід з’ясувати показники на тонометрі”, – застерігає лікар.

Варто також додати, щ в холоди наднирники інтенсивно виробляють гормон стресу, в результаті чого може псуватися настрій, болить голова і знижується працездатність. Фахівці називають такий стан метеоневроз. Він, до речі, може привести навіть до затяжних депресій і мігрені. Уникнути цього допоможуть продукти, багаті мікроелементами і вітамінами – цитрусові, щавель, петрушка, томати, оливки, яловича печінка, червона ікра.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...