facebook

Банда злочинців вимагала гроші у бізнесменів на Донеччині

На Донеччині викрили організоване угрупування, яке займалося вимаганням коштів у місцевих приватних підприємств. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

“Як встановили правоохоронці, до складу банди входили мешканці Донецької області, у тому числі керівники кількох підприємств металургійної галузі регіону та представники однієї з місцевих правозахисних громадських організацій. Вони погрожували фізичною розправою, змушуючи комерсанта додатково сплатити “борг” в розмірі 13 тисяч доларів. Після “прострочення” платежу зловмисники підпалили машини та помешкання потерпілого, через що постраждали його родичі”, – йдеться в повідомленні.

Також, за даними спецслужби, бандити вимагали у підрядника “відкат” у розмірі 600 тисяч гривень в обмін на допомогу у отриманні тендерів на виконання ремонтних доріг виробничого обладнання.

“Затримали учасників угрупування під час отримання чергового “траншу” у розмірі 10 тисяч гривень у середмісті Маріуполя. Правоохоронці вилучили грошові кошти, наркотики, вибухівку, набої та інші матеріали, що підтверджують злочинну діяльність бандитів”, – сказано в повідомленні.

У СБУ додали, що відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст.189 КК України. Наразі тривають слідчі дії, встановлюють всіх учасників та обставин протиправної діяльності.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...