facebook

Українцям пояснили, як викликати “швидку” за новими правилами

Сьогодні диспетчери швидкої допомоги, приймаючи виклики, працюють за правилами постанови МОЗ від 2009 року. До цього система не змінювалась, тому чиновники взялися це змінити. І скоро українці по-новому викликатимуть бригаду швидкої допомоги.

 

 

Про це повідомили представники Міністерства охорони здоров’я.

Бригади “швидкої” мчать до пацієнтів, коли є реальна загроза життю людей. Існує перелік симптомів, які можуть свідчити про необхідність екстреної допомоги. Це, наприклад, раптовий розлад дихання, втрата свідомості, біль в ділянці серця, значне зовнішня кровотеча тощо. В таких випадках необхідно викликати швидку допомогу за єдиним номером 103. Бригада екстреної медичної допомоги повинна прибути на місце події в містах — протягом 10 хвилин, у населених пунктах за межами міста — протягом 20 хвилин з моменту надходження звернення до диспетчера.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Так звана “служба невідкладної допомоги” є однією з опцій надання медичної допомоги вдома у пацієнта. Рішення про її створення і підтримки приймає місцева влада. У тих регіонах, де працює така служба, є окремі номери, за якими можна викликати медиків або скористатися переадресацією виклику з номера 103.

Якщо в даному регіоні не визначено механізм надання медичної допомоги в неекстрених випадках, то до пацієнтів відправлять бригаду медиків швидкої допомоги. За правилами, це допомога надійде протягом години після отримання дзвінка до диспетчера. І в тих випадках, коли немає загрози життю, наприклад, це може бути у випадку підвищення температури, тиск, без додаткових симптомів тощо.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...