facebook

У Сумах студенти-ветеринари стерилізують безпритульних тварин

У Сумах реалізовується проект, спрямований на охорону тваринного світу, зокрема безпритульних тварин, до стерилізації яких залучатимуть студентів-ветеринарів під час практики.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, Сумське комунальне підприємство «Центр догляду за тваринами» та Сумський національний аграрний університет підписали відповідний меморандум про співпрацю.

«Проектом передбачено забезпечення ефективного використання бюджетних коштів на заходи, спрямовані на охорону тваринного світу та регулювання чисельності безпритульних тварин», – зазначив під час підписання меморандуму директор КП «Центр догляду за тваринами» Володимир Катишев.

За його словами, на сьогодні по місту обліковується 1660 безпритульних тварин. На базі Центру облаштували комунальний притулок, де протягом останнього часу збудували дві секції вольєрів, облаштували технічні приміщення.

За словами ректора Сумського національного аграрного університету Володимира Ладики, минулоріч викладачі та студенти профільного факультету простерилізували понад 200 тварин, отримавши відповідний досвід та ліцензію на продовження даного виду робіт.

«У рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між КП «Центр догляду за тваринами» та СНАУ студенти факультету ветеринарної медицини під час проходження практики проводитимуть стерилізацію безпритульних тварин», – сказав Ладика.

За попередніми розрахунками, щомісяця планують стерилізувати близько 50 тварин. Вартість даної процедури на одну тварину в середньому складає 600 гривень.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...