facebook

Українська мрія козака Гаврилюка: як Міша з Майдану проміняв чуба на гроші

Депутат Михайло Гаврилюк, або як його називають у народі “козак Гаврилюк” в часи Революції Гідності відзначився тим, що став жертвою беркутівців.

 

На ідеалах Майдану він отримав довіру людей і став політиком. Втім, весь патріотизм різко відійшов на другий план, коли поруч з’явилися гроші. На це у своєму Facebook натякнув юрист, блогер Михайло Шнайдер.

“Що таке українська мрія? Давайте нарешті спробуємо знайти відповідь, на це непросте питання. І в цьому нам допоможе – Міша. Простий хлопець з Західної України, який з будівельника перетворився на цілого народного депутата, який поміняв спецівку на дорогий костюм, який пересів з електрички на серйозний позашляховик, який замість баз відпочинку Одеській області, літає на найпрестижніші світові курорти. Хіба це не та сама українська мрія? Як ви думаєте друзі?”, – зазначає Шнайдер.

Загалом про нього відомо не так багато. Михайло Гаврилюк – у вишиванці та з оселедцем, був у всіх на вустах після подій Євромайдану.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Над ним у січні 2014-го знущалися “беркутівці”, вивівши роздягненим на мороз, фотографувалися. Тоді ці кадри облетіли чи не увесь світ, а Гаврилюк зробив запаморочливу кар’єру, ставши народним депутатом від партії “Народний фронт”.

Жив він у забутому Богом і людьми селі Ярівка Хотинського району Чернівецької області, практично на кордоні із Молдовою.Після доріг, перше, що впадає у вічі, при в’їзді в Ярівку – хати. Таку кількість хат під солом’яною стріхою можна побачити хіба що у музеї народної архітектури та побуту.

Тут вони – кожна друга. Закинуті двори, відцвілі і засохлі з літа квіти, старі дерев’яні вікна, мазані та побілені вапном стіни хат, болото на вулиці.

Місцеві кажуть, що Гаврилюка не бачили вже дуже давно, він навіть доріг нормальних до села не зробив. Батько нардепа був пияком, мати також не гребувала алкоголем, паралельно із торгівлею на ринку.

Тому “українська мрія” – це справді влучний приклад.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...