facebook

У Чорнобилі хочуть видобувати сонячну енергію

Український уряд задумалося над будівництвом ферми сонячної енергії на території Чорнобильської АЕС. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. На даний момент, Україна знаходиться в пошуках інвесторів для реалізації цього проекту.

За словами міністра, українські чиновники переконані, що розміщення сонячних елементів на території зони відчуження в майбутньому можуть дати обсяг електроенергії, рівноцінний тому, який виробляла Чорнобильська АЕС. Відзначається, що в Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) вже висловили свою зацікавленість в проекті. Однак, для того, щоб отримати фінансування від ЕБПП, Україні для початку необхідно залучити один мільярд доларів від інших іневесторов.

«Думаю, що в разі успішного проведення переговорів цей проект може бути масштабно розгорнуто вже в наступному році», – зазначив Семерак.

Семерак стверджує, що в разі успішної реалізації проекту з будівництва ферми сонячної енергії, чорнобильська зона, яку вважають однією з найбільш забруднених зон в Європі, може перетворитися в «зону інновацій».

Як уже розповідала Politeka, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив, що переглядає інформацію щодо встановлення на території Чорнобильської зони літаючої повітряної турбіни Altaeros.

79a30145-bdff-4fa3-8964-9bb50b9f855f-1100x530

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

джерело http://politeka.net/

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...