facebook

Доведеться працювати у суботу: Кабінет міністрів розробив новий указ

Жителям України доведеться тричі компенсувати свій відпочинок після тривалих вихідних

 

 

Кабінет міністрів розробив новий проект наказу. Він встановлює графік перенесення робочих днів через затяжні свята в 2019 році. Згідно з документом, українцям доведеться відпрацювати три додаткових дні замість вихідних.

Перший такий період випадає на «маївку». Урядовці пропонують зробити для громадян 5 вихідних. Українці зможуть відпочивати з суботи (27 квітня) по середу (1 травня). Тоді вівторок (30 квітня), доведеться відпрацювати в найближчу суботу – 11 травня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Пов’язано це з близькістю Великодня, який в 2019 році випадає на 28 квітня, і Дня праці. Його в Україні традиційно відзначають 1 травня. Після свят трудящим належить повернутися на роботу всього на два дні, щоб знову насолодитися вихідними.

Наступний період вихідних повинен відбутися перед наступним Новим роком. В кінці грудня Кабмін пропонує відпустити людей з роботи на період з 30 грудня по 1 січня. Ці два дні вони пропонують заздалегідь компенсувати двома суботами – 21 і 28 грудня. Таким чином, українці зможуть підготуватися до свята і відновити сили на самому початку 2020 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...