facebook

Названа помилка при зарядці смартфона: “одного разу перестане включатися”

Заряджаючи свої телефони, багато користувачів роблять одні й ті ж помилки, які можуть негативно відбитися на роботі гаджетів

 

 

Незважаючи на те, що сьогодні навряд чи знайдеш людину, яка б не користувався смартфоном, далеко не всі знають, як правильно підтримувати заряд енергії в мобільних пристроях, не завдаючи шкоди батареї гаджета.

У всіх інструкціях написано головне правило, яке завжди ігнорують користувачі: розряджати на 100% акумулятор мобільного пристрою не рекомендується. При цьому практично всі власники гаджетів не звертають уваги на цю пораду, використовуючи телефон до того останнього моменту, поки він може працювати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами фахівців, багато років тому в кнопкові телефони встановлювали тільки нікель-кадмієві батареї, які мали ефект пам’яті. Їх потрібно було завжди спочатку розрядити до 0%, щоб мобільний пристрій відключився, а потім повністю зарядити до 100% за один раз.

Однак сьогодні технології розвиваються більш стрімко, і практично в усі портативних гаджетах встановлений літій-іонні (Li-Ion) і літій-полімерні (Li-Pol) батареї. Такі акумулятори мають набагато більш просунуті можливості, але їх ні в якому разі не можна повністю розряджати.

Експерти кажуть, що подібна експлуатація мобільних пристроїв призводить до негативних наслідків, і одного разу смартфон перестане включатися і працювати.

А деякі виробники навіть встановлюють на мобільних пристроях спеціальну систему захисту, коли гаджет відключається, якщо в ньому залишилося 3-5% заряду.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...