facebook

Псалом 126 допомагає позбутися усіх проблем у сім’ї та залучити здоров’я та добробут у дім

Хто може бути надійнішим порадником у сторенні та побудові міцної та здорової сім’ї, аніж сам Господь. Він дав нам “інструкцію” для різних сфер життя, особливу увагу приділивши саме родині. Нам треба лише навчитися правильно відчитувати і розуміти все сказане для нас.

Біблія надає схему для побудови міцної сім’ї. Ці принципи прописані в Псалмі 126.

„Коли Господь та не будує дому, – дарма працюють його будівничі. Коли Господь не зберігає міста, – дарма пильнує сторож.

Дарма устаєте рано, засиджуєтеся допізна: усе ж їсте загорьований хліб! Господь дає його у сні своїм любим.

Спадок Господній – діти; плід лона – нагорода.

Як стріли у руці вояка, так діти віку молодого.

Щасливий чоловік, що ними наповнив сагайдак свій! Не осоромляться, коли будуть позиватись при брамі з ворогами“.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Цей короткий, лише на п’ять віршів, Псалом демонструє неймовірний погляд на виховання дітей.

Коли в Біблії йдеться про „будинок“, то часто йдеться про „сім’ю. Познайомимося з мудрістю 126 псалма про побудову сім’ї, яка служить Богу і стоїть твердо посеред атак ворога.

Будьте присвячені

Псалом починається з того, що говорить нам — доки будуємо сім’ю не по-Божому, всі наші спроби — марні. І це дійсно так! Можна важко працювати, будуючи щось, але це не принесе жодних результатів. Тобто зусилля будуть даремні.

Покладіться на Бога

Зауважте, що говорить Псалом 126: 1 — „Якщо Господь не будує будинки…“ і „Якщо Господь не пильнує…“. Це показує, що нам потрібна Божа допомога. Господь дав нам Своє Слово як рецепт настанови наших дітей, і Він також дав нам живого Помічника, який веде нас і дає поради в процесі.

Будьте партнерами зі своїм чоловіком

За Божим задумом, у батька і матері ролі в творенні сім’ї — відрізняються. Але батько і мати повинні з’єднати свої унікальні здібності і співпрацювати, виховуючи своїх дітей. Якщо ви — одинока людина, то зіткнетеся з унікальними труднощами, але Бог пропонує унікальну допомогу для одиноких батьків:

„ Не бійся, бо стиду не зазнаєш! Не соромся, бо червоніти більш не будеш. Бо ти забудеш стид твого юнацтва, зневаги твого вдовицтва більш не згадаєш. Бо твій муж – твій Творець, Господь сил – його ім’я. Твій Викупитель – Святий Ізраїля, що зветься Богом усієї землі“ (Ісая 54: 4-5)

Віддайте свої тривоги Господу

Відпустіть усі провини через недоліки у вихованні дітей. Як батьки, ви іноді засмучуєтеся через помилки, які припускаєте, виховуючи дітей. Звільніться від гіркоти і жалю. Віддайте своє занепокоєння Ісусові:

„ Смиріться, отже, під могутньою Божою рукою, щоб він підняв вас угору своєчасно. Усяку журбу вашу покладіть на нього, бо він піклується про вас. Будьте тверезі і чувайте! Противник ваш, диявол, ходить навколо вас, як лев ревучий, шукаючи, кого б пожерти.“ (1 Петра 5: 6-8).

Будьте вірними служителями

Наші діти — єдине, що можемо взяти зі собою на Небеса. Ми ніколи не побачимо свої будинки, машини або гроші після того як покинемо цю землю. Та якщо наші діти знають Христа, ми будемо разом із ними у вічності. Наші діти насправді не належать нам. Вони належать Богові. Бути батьками — це бути служителем.

Розвивайте мислення вoїна

У нас має бути вiйськове мислення, таке, ніби ми тренуємо солдатів перед бoєм. Ми повинні бути вкрай вибагливі, виховуючи свої дітей. Коли наші діти натреновані бути вoїнами для Бога, вони стають небезпечною збрoєю, яке протистоїть царству темряви:

„ Як стрiли у руці вoяка, так діти віку молодого. Щасливий чоловік, що ними наповнив сагайдак свій! Не осоромляться, коли будуть позиватись при брамі з ворогами.“ (Псалом 126: 4-5).

Можливо, ваші діти не служать Ісусу. Може, вони були виховані за Божими законами, але потім відійшли від Нього. Може бути, ви пізналт Бога, коли ваші діти вже виросли і ви не могли ростити за Його законами, коли вони були маленькими. Якщо це про вас, пам’ятайте це чудова Божа обітниця, дана нам:

„Віруй у Господа Ісуса, і спасешся ти і твій дім“ (Дії 16:31).

Бог бажає, щоб усі спаслися і прийшли до пізнання істини. Ваші діти не виняток.

Виховання дітей — це праця. Будьмо чесними. Саме тому багато батьків не роблять цього. Але воно того варте. Це принесе добрий плід у вашому житті. Якщо ви посієте і зростите насіння у ваших дітях, то час жнив буде радісний і щасливий.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...