facebook

Письмового пояснення від батьків досить, якщо дитини не було в школі 10 днів

Директор департаменту охорони здоров’я Олег Стадник у Фейсбуці повідомив, що пояснювальна записка від батьків у навчальних закладах прирівнюється до довідки лікаря і може свідчити про поважну причину пропусків занять учнем.

 

 

«Хочу нагадати всім, що Кабінет міністрів України ще в 2017 році прийняв Постанову за № 684, в якій поважною причиною відсутності дитини в школі є два документальних свідчення, які мають рівну юридичну силу і прописані через “або”: або довідка від лікаря про хворобу дитини, або письмове пояснення батьків про причину відсутності дитини», − зазначив Олег Стадник.

Він зауважив, що, коли дитина має перелом, їй наклали гіпс і вона має рекомендації на подальший період від травматолога − це довідка від лікаря. Але, коли дитини не було в школі менше 10 днів, наприклад по простуді, тоді достатньо письмового пояснення батьків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Я вважаю, що одужуючу дитину вести на прийом до лікаря, бути в очікуванні прийому заради папірця звичайно можна, але якщо більше не має чим розважитись», − повідомив головний медик.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...