facebook

На Миколаївщині затримали правоохоронців, які ночами крали пальне

На Миколаївщині затримано групу викрадачів пального, якими виявились колишні та діючий правоохоронці.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Миколаївській області.

«На Миколаївщині затримано групу викрадачів пального, якими виявились колишні та діючий правоохоронці. Злочинна група у нічний час займалася викраденням дизельного палива з вантажівок на автодорогах Миколаївської, Кіровоградської та Одеської областей України», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, далекобійники, які зупинялися на ніч на узбіччі доріг Ульянівка – Миколаїв, Київ – Одеса у Миколаївській, Кіровоградській та Одеській областях почали звертатися до поліції із заявами про крадіжки пального з їхніх автомобілів.

Під час перевірки інформації з’ясувалося, що до злочинної діяльності причетні співробітники правоохоронних органів.

За матеріалами Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ слідчі ГУНП влітку 2018 року розпочали кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, а згодом матеріали були передані за підслідністю до територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Миколаїв.

За підтримки керівництва поліції Миколаївській області, було встановлено організатора злочинної групи – це 29-річний працівник Первомайського відділу миколаївської поліції. Двоє з трьох його спільників – колишні співробітники міліції.

Дизельне паливо, яке злодії зливали з вантажівок, згодом збували водіям на трасах за ціною нижче ринкової, а прибуток ділили між собою. Встановлено причетність групи до 10 злочинних епізодів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Спільними діями оперативників внутрішньої безпеки НПУ, працівників ГУНП, ДБР та прокуратури Миколаївської області затримано усіх учасників викритої групи у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

У результаті проведених санкціонованих обшуків поліцейські виявили та вилучили речові докази: радіостанцію, помпу для відкачування пального, балаклави, каністри, 370 літрів дизельного палива та два автомобілі.

Наразі затриманим планується оголошення підозри за ч.5 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Також готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу, у вигляді тримання під вартою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...