facebook

Полтава “гуде” через резонансну ДТП: під прокуратурою зібрався мітинг

Під стінами прокуратури Полтавської області відбувся мітинг з вимогою проведення результативного розслідування ДТП, унаслідок якого постраждав, а потім помер у лікарні 15-річний підліток.

Подія викликала неабиякий резонанс у Полтаві. Як повідомляє видання “Полтавщина”, сьогодні ховають загиблого хлопця. У Свято-Успенському кафедральному соборі відбулася церемонія прощання.

Винуватиці ДТП вже оголошено про підозру, повідомляє відділ комунікації поліції Полтавської області.

Пікет під обласною прокуратурою у Полтаві / Фото: Сергій Пустовіт. Укрінформ
“Сьогодні оголошено про підозру учасниці ДТП, яка 6 листопада 2018 року, керуючи позашляховиком в центрі Полтави, травмувала 15-річного велосипедиста. Зараз вирішується питання щодо обрання судом особі міри запобіжного заходу”, – йдеться у повідомленні.

У поліції нагадали, що ДТП сталася 6 листопада 2018 року, близько 14:10, по вулиці Соборності, поблизу «Академії мистецтв». Легковий автомобіль Merсedes-Benz скоїв наїзд на 15-річного велосипедиста, який 7 січня 2019 року, не приходячи до тями, помер.

За вказаним фактом продовжується досудове розслідування за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого). Транспортний засіб, як речовий доказ, зберігається на штрафмайданчику із дня вчинення ДТП.

Наразі триває досудове розслідування, по завершенню якого матеріали провадження будуть скеровані до суду для прийняття остаточного рішення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Правоохоронці поінформували, що у рамках досудового розслідування призначені необхідні експертизи, опитані свідки, тривають інші слідчі дії. Поліцейські також звернулися до можливих свідків або власників відеореєстраторів з проханням надати додаткову інформацію про подію.

Жінка, яка скоїла наїзд на підлітка, 12 грудня 2018 р. на своїй сторінці у Facebook висловила свою точку зору на ДТП. Вона стверджує, що рухалась на автомобілі звичним маршрутом, була твереза, правил дорожнього руху не порушувала, швидкість не перевищувала. Постраждалий з’явився на дорозі раптово.

“Якби Артем переводив велосипед у руках, як того вимагають правила дорожнього руху, якби він був у шоломі, як того вимагають заходи безпеки, якби я мала хоча б на декілька секунд часу більше для того, щоб зреагувати – цієї трагедії не сталося б”, – зазначила жінка.

Вона також висловила співчуття родині і постраждалому, який на той час перебував у лікарні, а також готовність надати будь-яку необхідну допомогу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...