facebook

“Завтра вже буде пізно”: США готові допомогти Україні на Азові ракетами і зброєю

У США є запаси ефективних озброєнь, які вони безкоштовно могли передати Україні, вважає посол США в Україні в 2003-2006 роках Джон Гербст.

 

 

Наразі відповідь заходу-слабка і означає, що Путін отримав тактичну перевагу, і це робить більш імовірним те, що Москва продовжить ескалацію.

Кремль проводить ревізіоністську політику, спрямовану на ослаблення НАТО і Європейського Союзу. На цьому етапі його агресія спрямована на Україну.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Найраціональніш ийспосіб для США перешкодити зусиллям Путіна – змусити його заплатити високу ціну за війну проти України.

Це може бути зроблено з дуже низькими для нас витратами: введення санкцій проти російських лідерів і її економіки та передача озброєнь Україні. Вже були запропоновані різні варіанти санкцій, але поки ніхто не вказав, яку конкретно зброюможуть надати Сполучені Штати, щоб знизити вразливість України.

Джон Гербст вважає, що слід надати Україні як мінімум шість, а може бути і дванадцять патрульних торпедних катерів класу Mark V.

Вони повинні бути оснащені не менш ніж п’ятдесятьма, а можливо сотнею ракет Hellfire.

Сполучені Штати також повинні надати як мінімум 100 протикорабельних ракет Harpoon. Катери Mark V можуть бути доставлені в Маріуполь і Бердянськ повітряним шляхом, українські порти на Азовському морі.

У Сполучених Штатах зберігається велика кількість протикорабельних ракет Harpoon виробництва 1970-х років.

Вони можуть бути надані Україні Безкоштовно. Це навіть дозволить заощадити нам витрати на їх зберігання. ВМФ США використовує більш нові ракети цього типу.

Дальність дії Harpoon – більше п’ятдесяти миль, і це може стати серйозною проблемою для російських кораблів, що наближаються до Маріуполя або Бердянську, і, звичайно, для будь-десантної операції проти азовського або чорноморського узбережжя України.

Передача катерів класу Mark V дасть можливість Сполученим Штатам допомогти Україні посилити її військово-морську присутність в Азовському морі. Український флот в Азовському морі не може зрівнятися з російським по вогневій потужності.

Нарешті, нам слід також надати радарні та інтелектуальні системи, які допомогли б українським військовим відстежувати рух російського флоту на Азовському морі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...