facebook

Росія готує провокації проти України! Попередження Міноборони

Прес-секретар Міністерства оборони України Олександр Мотузянік заявив, що Росія готується звинуватити Україну в підготовці терористичних актів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також у Криму.

 

 

Полковник підкреслив, що російський режим планує сфабрикувати чергові інформаційні приводи для дискредитації України.

Крім того, не виключається проведення Росією диверсій на власних об’єктах критичної інфраструктури (ТЕС, мости, порти, підприємства, які використовують у виробництві шкідливі речовини, на транспорті) з подальшим звинуваченням української сторони в причетності до їх вчинення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Наголошуємо, що ці дії є черговою провокацією Російської Федерації проти України”, – заявив представник Міноборони.

Окрім того, заяви російської сторони про нібито підготовку хімічних атак на Донбасі є провокацією. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак.

“Це не перша провокація, яку Росія готує, про яку вона заявляє. І я вам можу з повною відповідальністю заявити, що Збройні сили України не планували, не планують і не будуть планувати такі провокації. Збройні сили не планують здійснювати наступ найближчим часом… Ми дуже відповідально ставимося до своїх зобов’язань, тому це провокація і не більше того”, – сказав міністр.

Експерт Олег Старіков пояснив, що за логікою Кремля стратегічно зараз Росії і не вигідно відкрито воювати з Україною, оскільки росіяни без ескалації військових дій «за допомогою політики, економіки, дипломатичним шляхом і інформаційної складової домагаються більше, ніж військовими діями».

«РФ і так добивається всього, що хоче, ось тільки у Кремля не вийшло з церквою. Ось тільки якщо наші діячі не зроблять якусь дурість в сфері духовності, все буде добре. Зараз все залежить від нас, а не від росіян. М’яч на нашій стороні, і ми граємо. Будь-який крок, який робить РФ (проти України, – Авт.) Призводить до двох-трьох кроків з боку Києва. Вони ж не дарма кажуть, що втратять Україну. Вони розуміють, що взагалі втратять її (в разі серйозної ескалації конфлікту. – Авт.).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...