facebook

Каховку “паралізували” депутати – звільнення загрожує 130 працівникам мерії

На Херсонщині Каховський міський голова Андрій Дяченко попередив про можливий “шатдаун” у місті обласного значення Каховка, у зв’язку з тим, що місцеві депутати не прийняли структуру виконкому на 2019 рік.

Про це Дяченко повідомив на своїй сторінці у Facebook.
“Каховка – єдине місто в Україні, де депутати не прийняли структуру виконкому на 2019 рік. Які наслідки це тягне за собою? Якщо структуру не буде затверджено, 26 лютого всі працівники виконкому (130 осіб) будуть звільнені. Це буде безпрецедентний випадок, коли не зможуть працювати дитячі садки й школи, а каховчани позбудуться субсидій і соцдопомоги”, – повідомив Дяченко.

За його словами, депутати Каховської міськради неодноразово були поінформовані про наслідки неприйняття структури виконкому. “Щоб виправити ситуацію, 29 грудня ми знову скликали сесію. Але більшість депутатів її проігнорували. Повторну сесію призначено на 8 січня”, -поінформував мер.

Він також назвав три причини, через які, на його думку, деякі депутати не хочуть стверджувати структуру виконкому міськради. “Депутати проти легалізації робочих місць. У новій структурі у виконкому з’являються повноваження з легалізації робочих місць, а оскільки частина депутатів-підприємців офіційно не оформляють своїх співробітників, то голосують проти введення посади інспектора з праці. Решта захищають більш великих підприємців, які порушують трудове законодавство, позбавляючи людей стажу та соціального захист “, – заявив мер.

Друга, на його думку, причина – лобіювання депутатами інтересів великого бізнесу. “Деякі великі підприємці протягом багатьох років користувалися каховською землею абсолютно безплатно. У 2018 році ми з секретарем міськради Іриною Гончаровою розпочали активну роботу з оформлення договорів оренди землі. В цьому році через суд до міського бюджету надійде понад 2 мільйони гривень за оренду. Звичайно ж, новий порядок не влаштовує неплатників, які через підконтрольних собі депутатів хочуть скоротити юридичний відділ та відділ по роботі з депутатами, що займаються оформленням землі”, – пише Дяченко.

Третя причина пов’язана з міським дендропарком. “Хочуть зменшити розмір дендропарку. У новому депутатському корпусі є представники, які хочуть зменшити територію дендропарку на 5 га й отримати шматочок прибережної землі. Ми цього не допускаємо, тому у відповідь депутати йдуть на шантаж і відмовляються приймати структуру”, – заявив Каховський міський голова.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...