facebook

У новому році на українських водіїв чекає відразу кілька сюрпризів: «нові ціни на паливо і «листи щастя»

У новому році на українських водіїв чекають відразу кілька серйозних змін

 

 

У 2019 українці можуть розраховувати на зниження цін на паливо на АЗС. Це пов’язано з падінням світових цін на нафту еталонних марок. Після різкого зростання вони обвалилися і вже досягли річних мінімумів. Як зазначає директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн, якщо тенденція збережеться і ціни на нафту не підуть у ріст, то паливо може подешевшати ще на пару гривень.

«Ціни на нафту впали на 40%. У нас вклад нафти до вартості палива на АЗС становить 45%, решта – податки, витрати і, безумовно, прибуток трейдерів. Таким чином, якщо головна складова зменшилася на 40%, то вся вартість палива повинна знизитися на 18%. Поки з цих 18% пішло 10%, відповідно ще є потенціал зниження на 8%, або близько 2,5 грн на літрі. Думаю, що в січні середня ціна цього палива складе 13 грн», – зазначив Куюн.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Однак, це не єдине нововведення, яке чекає на українських водіїв: 17 грудня вступив в силу держстандарт для системи відеофіксації на дорогах, в якому описані вимоги до камер, що вимірює швидкість на відстані. Тепер порушники ПДР будуть автоматично отримувати сповіщення про штрафи.

В даний момент в Україні працюють вже близько 500 таких камер, а в цьому році їх кількість обіцяють збільшити до тисячі, а в перспективі – і до 4 тисяч.

Крім того, в 2019 році в Україні може стартувати будівництво платних доріг, однак остаточне рішення в цьому питанні прийме «Укравтодор».

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...