facebook

В Одеській обл. викрили групу шахраїв, які заволоділи 2 млн грн банківських коштів

Всього зловмисниками було проведено понад 1100 шахрайських транзакцій

Співробітники Департаменту кіберполіції Національної поліції України викрили групу осіб, які в результаті проведення шахрайських банківських транзакцій заволоділи грошовими коштами в розмірі 2 млн грн. Про це повідомили в прес-службі Департаменту кіберполіції Національної поліції України в Facebook.

polic_bankomat

“Правоохоронцями була встановлена злочинна схема шахраїв, яка базувалася на уразливості і недосконалість банківської послуги. Так, зловмисники використовуючи банківські картки, відкриті на своє ім’я, незаконно отримували кошти, провівши одночасні операції з використанням одного і того ж таємного пароля і різних банкоматів, розташованих на території Одеси”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, між членами групи були розмежовані обов’язки. Організатори підбирали осіб для злочинної діяльності групи і отримували персональний пароль, а виконавці проводили незаконні транзакції з використанням персонального пароля.

Всього зловмисниками було проведено понад 1100 шахрайських транзакцій в результаті яких вони заволоділи грошовими коштами в розмірі 2 млн грн.

“У ході досудового розслідування у січні поточного року поліцейськими Причорноморського, Подільського, Придніпровського управлінь кіберполіції були проведені одночасні обшуки за місцем проживання і реєстрації шахраїв, під час яких правоохоронці виявили докази їх злочинної діяльності”, – відзначили в поліції.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після обшуків були затримані четверо учасників злочинної групи, один з яких організатор, їм оголошено про підозру у скоєних ними злочинах за ч. 3 і 4 ч. ст. 190 КК України.

Судом встановлено застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно двох зловмисників, двох інших помістили під домашній арешт.

Робота по встановленню місцезнаходження решти учасників групи не припинялося і незабаром дала позитивні результати. У травні 2016 року було встановлено місцезнаходження ще одного організатора злочинної групи, яким було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України і поміщений під варту.

В кінці червня поточного року матеріали з обвинувальними актами проти 5 членів організованої злочинної групи були направлені в суд. З метою відшкодування завданих збитків накладено арешт на майно зазначених осіб.

джерело http://ua.112.ua/

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...