facebook

Немає грошей? Чому українцям не виплатять дві пенсії в грудні

Пенсії за січень 2019 року українцям не виплатять в грудні-2018, оскільки додаткових коштів в Пенсійному фонді України на ці цілі немає. Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева, підбиваючи підсумки 2018 року, передає УНН.

 

 

“У нас Пенсійний фонд [в 2017 році] в підвищенні пенсій був профіцитним, він мав залишок коштів на кінець року, тому приймалося рішення, що частина пенсій січневих виплат в грудні. У цьому році немає профіциту Пенсійного фонду, тому виплачувати січневу пенсію в грудні не будемо”, – пояснив міністр.

При цьому він запевнив, що січневі виплати пенсіонери отримають, як і повинні – в січні 2019 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Раніше віце-прем’єр-міністр Павло Розенко анонсував, що зростання українських пенсій складе до 40%. Чиновник нагадав, що пенсії в Україні будуть щорічно підвищуватися в автоматичному режимі.

Так, з 1 січня 2019 року перерахована пенсія військовим пенсіонерам. Це підвищення стосуватиметься приблизно півмільйона осіб. Наступний етап – це підвищення пенсій з 1 березня 2019 року, т.зв. “осучаснення” з урахуванням інфляції. За розрахунками уряду, ця індексація торкнеться приблизно 10 млн осіб.

Індексація буде проводитися за новою формулою – пенсії повинні бути проіндексовані “на коефіцієнт, який відповідає 50% показника зростання споживчих цін за попередній рік і 50% показника зростання середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески”. Раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман пояснив, як виростуть “мінімалка” і пенсії в 2019 році.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...