facebook

Діти в небезпеці: педагог попередила про нову сексуальну розвагу підлітків

У середовищі підлітків стає популярным розвага секстинг. Фахівець розповіла, що це, чому небезпечно і як поводитися батькам, щоб потім не було пізно.

 

Про це розповіла секс-педагог Юлія Ярмоленко.

Фахівець стверджує, що ця розвага набирає обертів серед 12-17-річних дітей. По суті, це виманювання фотографій сексуального характеру неповнолітніх з метою висміяти і поширити, зганьбити в середовищі однолітків (в кращому випадку).

Батькам потрібно діяти на випередження і поговорити з дитиною в той момент, коли він отримує доступ в інтернет. Однак багато хто з дорослих у такій розмові роблять серйозну помилку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Вони твердять: можна надсилати свої відверті фото і відео. Замість: ніхто не має права просити чи вимагати від тебе яких-небудь зображень. Якщо таке відбувається, ти можеш скаржитися! Тут важливо змістити акцент. Тому що, якщо говоримо “не можна”, ми позбавляємо дітей можливості звернутися за допомогою”, – пояснює експерт.
Ярмоленко зазначає, що дорослим важливо говорити з позиції турботи і підтримки, добре підійдуть подібні фрази: “Ти завжди можеш звернутися до нас за допомогою, якщо хтось буде тебе примушувати чи шантажувати. І навіть якщо ти зробиш помилку – ми на твоїй стороні. Завжди допоможемо і підтримаємо”.

Крім того, можете також додати в розмові з більш старшими дітьми: “Ми не хочемо, щоб ви обмінювалися своїми ню-фото навіть з кимось, кому ви довіряєте. Відносини можуть змінитися або ваш друг/подруга просто втратить телефон. Воно не варто такого ризику”.

Також важливо сказати своїй дитині, що недобре просити кого-небудь надіслати вам оголені фотографії, тому що тоді ви ставите цієї людини в жахливе становище. Ніколи так не робіть.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...