facebook

5 простих способів позбутися тяги до солодкого

1. Зверніть увагу на емоційні тригери. Тяга до солодкого з’являється з-за голоду. Часто така тяга викликана емоціями. Важливо згадати той момент, коли ви захотіли поїсти солодкого в останній раз. Саме ця ситуація і змушує вас тягнутися до солодкої їжі, яка не завжди корисна, якщо говорити про випічці, а не про фруктах.

2. Відзначайте тягу з-за стресу. Тяга до солодкого може також бути викликана стресом. Стрес виробляє в організмі речовина під назвою кортизол, який є гормоном стресу. Якщо у вас є тяга до їжі з-за стресу – необхідно заспокоїтися, і намагатися не нервувати протягом цілого дня. До того ж, втома теж може стати причиною тяги до солодкого.

3. Распознайте, коли вам потрібен приплив енергії. Коли ви втомилися, ви шукаєте швидкий і легкий спосіб підняти рівень своєї енергії. Цукор забезпечує тимчасовий прилив сил, але він не триває довго. До того ж, у солодкого є побічні ефекти – рівень енергії стане нижче, ніж він був до вживання солодкого. Такий собі парадокс.

4. Визначте гормональну тягу. У жінок тяга до солодкого може бути викликана передменструальним синдромом, у зв’язку з зменшенням вироблення ендорфіну в організмі. Споживання цукру підвищує концентрацію у мозку хімічних речовин, відповідальних за гарний настрій. Це теж може бути причиною тяги до солодкого. Потрібно знайти відповідну альтернативу – фрукти, або інші натуральні продукти.

5. З’їжте нормальну їжу. Якщо вам хочеться чогось солодкого, може бути, ви просто голодні? З’їжте нормальну, здорову їжу, це зменшить тягу до солодкого, викликану зниженням рівня енергії. Таким чином, відмовитися від солодкого буде ще простіше.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...