facebook

Українці зможуть робити перепланування квартир без дозволів

Кабінет міністрів розширив перелік будівельних робіт, які не потребують документів для їх виконання.

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, передає прес-служба Мінрегіонбуду.

“Минулого року Мінрегіон розробив перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без отримання дозволу на проведення робіт і не вимагають введення в експлуатацію. Це значно спростило можливість облаштовувати, наприклад, пандуси та інші засоби доступності або замінювати блоки балконів, вікон, дверей”, – заявив Парцхаладзе.

“У цьому році ми ініціювали розширення цього переліку. Зокрема, якщо раніше для перепланування квартири обов’язково потрібно було отримувати дозвіл ДАБІ, то тепер такі роботи, якщо немає втручання в несучі конструкції, не вимагають цих документів”, – повідомив заступник міністра.

Так, згідно з постановою, до переліку увійшли роботи з переобладнання і перепланування житлового будинку і житлового приміщення, а також нежитлової будівлі або споруди і приміщень в них (виконання яких не передбачає втручання в огороджувальні та несучі конструкції та інженерні системи загального користування), що відносяться до об’єктів за класами наслідків СС1 (незначні наслідки), СС2 (середні) і СС3 (значні).

Таким чином, ці зміни стосуються перепланування не тільки в приватних будинках, але і в квартирах багатоквартирних будинків.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...