facebook

Скандал біля Одеси: щеплені діти захворіли на кір, кажуть про підробку

Спалах кору зафіксовано в школі села Іваново Лиманського району Одеської області. За даними Одеського обласного лабораторного центру МОЗ України, захворіли вже 12 дітей, шестеро з яких були двічі щеплені, четверо – один раз, і тільки двоє хлопців щеплені були.

 

“Зараз в інфекційній лікарні залишаються лише двоє. У одну дитину стан середньої тяжкості, він жодного разу не робив щеплення від кору, ускладнює його стан пневмонія. Другий госпіталізований дитина офіційно вакцинована, як і більшість інших з хворих дітей в Іваново. Але медики не виключають, що дітей не на самому ділі не прищеплювали, а для того, щоб не було проблем у школі, батьки довідки – купили “-, пише одеське видання УСІ.

У свою чергу і батьки, і медики стверджують, що щеплення були зроблені, є документи.

“На жаль, практика покупки довідок є, і ми з нею боремося”, – говорить заступник начальника обласного департаменту охорони здоров’я – начальник відділу якості надання медичної допомоги Оксана Рокунец- Сорочан.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Втім, у медиків є ще одна версія – рідкісний випадок, через що організм просто не зміг виробити імунітет.

“Є два-три відсотки дітей, у яких організм не дає імунну відповідь. І могли бути просто внесені дані неправильно”, – додала Оксана Рокунец- Сорочан.

У свою чергу, громадський працівник Сергій Дібров, який вже кілька років вивчає проблему вакцинації, вважає, що могло бути три причини виникнення хвороби у вакцинованих дітей. Одна з них – неякісне зберігання вакцини.

“Це не надзвичайна ситуація. Вакцина не дає 100-відсоткового результату, і ось просто стався черговий збій. До того ж, можливо вакцина неякісно зберігалася, це дуже тонкий процес, який потрібно дотримуватися правильно. Ще я не виключаю, що інформація про те, що діти були щеплені – неправдива, і батьки просто купили довідки. З цим явищем намагаються боротися вже років п’ять. Але на жаль, батьки все одно купують довідки, якщо є суворі правила прийому в школу, – розповів Сергій Дібров.

Тим часом, юристи кажуть, що якщо буде доведено, що довідки були підроблені, відповідальність можуть понести і лікарі, і батьки.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...