facebook

У Франківську неповнолітній хлопець втікав від поліції на позашляховику

Неповнолітній франківець на автомобілі зі спецсигналами намагався втекти від патрульних поліцейських. У ніч на 16 грудня на вулиці Галицькій патрульні подали вимогу про зупинку водію Nissan Pathfinder – номерний знак автомобіля закріпили не там, де він має бути. Після увімкнення проблискових маячків та спеціального звукового сигналу на службовому автомобілі позашляховик різко збільшив швидкість.

 

 

На перехресті вулиць Галицька-Довга втікач проїхав на заборонений сигнал світлофора, патрульні стали його переслідувати. На вулиці Шпитальній погоня закінчилась – Nissan Pathfinder заблокували. Як з’ясували поліцейські, 17-річний водій не має права керувати, бо посвідчення водія він ще не отримував.

Під час поверхневої перевірки в автомобілі поліцейські виявили проблискові маячки та предмет, схожий на зброю. На місце виїхала слідчо-оперативна група.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У салоні ще сиділи двоє 21-річних пасажирів. Вони постійно підбурювали неповнолітнього водія не виконувати законні вимоги поліцейських, і згодом порушник піддався – під час оформлення адмінматеріалів спробував утекти.

До слова, недавно поліцейські отримали повідомлення, що в Івано-Франківську позашляхловик темного кольору незаконно використовує проблискові маячки синього та червоного кольорів. Автомобілем з орієнтування і виявився Nissan Pathfinder.

На водія патрульні склали протоколи за ч. 2 ст. 126 КУпАП (керування ТЗ особою, яка не має такого права), 122-2 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку) і ст. 122-5 КУпАП (порушення вимог щодо встановлення і використання спеціальних світлових пристроїв). Всі матеріали передадуть до суду, триває перевірка, повідомляють у прес-службі патрульної поліції в Івано-Франківській області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...