facebook

На Вінниччині батьки звинувачують лікарів у загибелі немовляти

Трагедія сталася у селі Писарівка на Вінниччині. Подружжя Сорок втратило донечку Анастасію. Медики констатують, що немовля мало вроджену ваду серця, яка й призвела до смерті. Та батьки переконують: дитина була здоровою і провина за втрачене життя — на лікарях.

 

 

“Настя народилася здоровою, доношеною, із нормальною вагою та зростом, у документах з пологового є інформація про це, — каже Антон Сорока, батько. — Але кілька тижнів тому стала погано їсти, плакала постійно. Викликали сімейного лікаря. Він сказав, що в донечки можуть бути кольки. Після обстежень педіатр повідомив, що в Насті немає жодних проблем…

Наприкінці листопада доньці погіршало після їди, вона важко дихала і стогнала. Викликали “швидку” і поїхали до обласної дитячої лікарні. Настю госпіталізували до реанімації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Через кілька годин прийшли медики, щоби зробити УЗД, а також кардіолог. Згодом до нас вийшов анестезіолог Максим Корнійчук. Від нього тхнуло спиртним. Лікар був у масці, жував жуйку, похитувався.

Оскільки ніхто нічого нам не хотів пояснювати, вирішили викликати поліцію. Тоді медики сказали, що в донечки проблеми із серцем. Нас пустили до Насті. Вона вся була синя, під’єднана до апаратів. Після реанімаційних заходів, о другій ночі, лікарі повідомили, що дитину врятувати не вдалося”.

Один із правоохоронців повів нетверезого медика на експертизу, результати якої продемонстрували, що в крові лікаря — 1,14 проміле алкоголю. Про це свідчить довідка, яку надали в наркологічному диспансері.

“Я написав заяву до прокуратури! Хіба це нормально, що дитині поставили діагноз лише через чотири години після того, як її привезла “швидка”? Ще й анестезіолог був п’яний!” — обурюється батько Насті.

“Висновок судово-медичної експертизи покаже, від чого померла дитина, — каже Анатолій Стародуб, завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні. — Щодо мого колеги, то він випив уже після того, як надавав допомогу”.

“Випадок із пиятикою медика на робочому місці підтверджений обстеженням, — розповідає Надія Марусяк, заступниця директора департаменту охорони здоров’я ОДА. — Зі слів головного лікаря, вже є наказ на звільнення цього фахівця”.

Тим часом у прокуротарі заявили, що розпочато два кримінальні провадження — щодо смерті дитини та за неналежне виконання професійних обов’язків. Якщо провину медиків доведуть, їм загрожуватиме три роки в’язниці і позбавлення права на лікарську практику.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...