facebook

У Вінниці невідомі захопили кафедральний собор: що відбувається

Вінницький Свято-Преображенський кафедральний собор Української Православної Церкви захопили невідомі відразу після ранкового богослужіння. Про це повідомляє СПЖ. Наразі вже відомо, що вранці 15 грудня до кафедрального собору під’їхали молодики та відібрали в місцевої охорони ключі від всього комплексу приміщень.

“Забирайте свої речі і йдіть”, – заявили вони представникам УПЦ.

Варто відзначити, що митрополит Вінницький та Барський Симеон виявився у числі небагатьох з Московського патріархату, які публічно оголосили про участь в Об’єднавчому соборі.

Більше того наразі вже відомо, що Симеон в супроводі благочинного Вінницького районного благочиння архімандрита Дорофея (Маркевича), а також митрополит Переяслав-Хмельницького та Вишневського Олександр (Драбинко) прибули до Софійського собору для участі в “об’єднавчому Соборі”.

Відомо, що раніше обидва архієрея зустрічались з президентом Порошенком для обговороння автокефалії.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Разом з тим варто відзначити, що предстоятель УПЦ Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зазначив, що Томос української церкви необхідний для входження в євхаристійне спілкування (можливість спільного служіння літургії) з усіма православними церквами світу.

“Для того, щоб держава, яку нам Бог дав, існувала, треба, щоб у цій державі була одна православна церква. Чому ми так боремося, докладаємо стільки зусиль, терпимо, — тому що хочемо створити в Україні єдину помісну православну церкву. Противники наші добре знають, що це веде до перемоги, тому зосередили всі сили в усьому світі, щоб не допустити об’єднання українського православ’я”, – зазначив Філарет.
Філарет зазначив, що, той, хто працює на роз’єднання українського православ’я — “той служить ворогові і, насамперед, дияволу”.

“Ми повинні робити все, щоб об’єднатися з усіма православними церквами в Україні, і ми це робимо, і прийшли до того, що всі три церкви, не всі архієреї, але від усіх трьох церков Вселенський патріарх отримав звернення про надання нам томосу про автокефалію української церкви”, – додав Філарет.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...