facebook

Ми все робимо неправильно: головні заборони на Новий рік, якими не можна нехтувати

Новий рік не за горами і у багатьох вже зараз стоїть вдома святкова ялинка, хтось вже планує, де буде закуповувати подешевше алкоголь та їжу, а у кого-то мета зустріти свято в жарких країнах.

Для нас традиційно проводити грудневі передноворічні дні саме таким чином. Але що ви скажете, якщо дізнаєтеся, що ми все своє життя робимо неправильно?! Джерело

Що зустрічати Новий рік потрібно зовсім по-іншому. Як? Про це спеціально розповіла відома українська віщунка Світлана Калашник.

«Зима – час особливий чарівний, як вважали наші предки. Цей період сповнений обрядів з глибинним змістом, – почала розповідати ведунья. – Основою обрядового дійства був день Зимового сонцестояння, до якого ретельно готувалися.

З приходом зими все роботи в полі були закінчені, і основним заняттям ставали домашні справи, рукоділля, пряжа, облаштування всередині будинку».

З чого ж починаються зимові традиційні свята і підготовка до них?

За тиждень до Зимового сонцестояння, а в 2019 році (за Києвом) воно відбудеться 22 грудня о 6:19 варто підготуватися самостійно і підготувати свій будинок до Великого Світлого свята.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В першу чергу необхідно зробити кардинальне прибирання в будинку, звільнивши простір від зайвого. Прекрасним варіантом буде вологе прибирання з відваром полину.

Так само цей період – прекрасна пора для створення планів на новий Сонячний період. Варто написати свої цілі і кроки для їх досягнення, продумати які ваші мрії готові до реалізації в 2019 році.

Наступні дні можна присвятити створенню прикрас для дому, виробів, оберегів, організації святкового столу.

Господині в даний час пекли особливі обрядові пряники – козули, якими потім, на Коляду, пригощали сусідів і рідних.

Не ставимо ялинку

Ялинка в будинку може забрати у вас удачу. Варто зауважити, що ялинки і сосни були вельми значущим деревом у слов’ян, уособленням Богині Долі Макоші, і ніколи не існувало традицій розміщувати зрубану сосну в своєму будинку.

Навпаки, кожен розуміє згубну дію дерева, яке не харчується силою землі, на всіх оточуючих його людей.

Жива сосна дає силу і енергію на побудову своєї долі, мертва – цю силу забирає, для того, щоб вижити самій.

Як відомо, саме темний час – перед світанком. І традиції наших предків це подтверждают. Вважається, що в ніч з 21 на 22 грудня Сонце викрадається злісним богом Карачун.

Цей період називають Вночі Чернобога, бога руйнування. В цілому з 21 по 22 грудня нинішнього року не рекомендується активне соціальне життя.

Краще провести період слабкого Сонця у будинку, запалюючи свічки, камін, займаючись своїм внутрішнім спогляданням. А 23 грудня, рано вранці, відчути всю силу нового сонця.

Прокинувшись, запалити свічки (і чим більше, тим краще) привітати Коляду, привітати один – одного з Народженням Світла на землі.

Це прекрасне родове свято, час зустрічі за святковим столом. Однак на цьому дійстві все традиції тільки починаються.

Попереду – Велесови святки. 12 днів (що символізують 12 місяців у році), коли кордони між світами відкриті, час обережності й обдуманих дій.

Так само в цей час проводили ворожіння, темні чаклуни могли вдосталь насолодитися злими справами, а добрі люди провести обряди присвячені предкам.

Велесова святки умовно ділилися на 2 періоди: Святі Вечори (від 25 до Щедреца 31 грудня) і ворожок вечора (з 1 по 6 січня включно). Закінчувалися вони святом Туриці, малим водосвяттям.

Коли врата в інші світи закриваються і наше життя стає більш упорядкованим. Вважається, що в даний день дуже корисно викупатися в ополонці, так як вода наповнена особливою силою і чистотою.

Так само наші предки вірили, що саме в Водосвяття бог мудрості Велес посилав людям силу і здоров’я на новий Сонячний період. Во славу Велеса люди обсипали пшеницею свої будинки, будинки рідних, близьких.

Чим ми можемо зайнятися в Період Велесова Різдва? В першу чергу слід дуже акуратно вибирати компанію для проведення традиційних нині свят.

Будь-які безчинства, алкоголь, лише стануть магнітом для прояву в вашому житті пустощів «гостей» з інших світів у цей час.

Повторюся, наші предки вважали, що наш Явний світ на час святок зливається з іншими світами мертвих і духів. Так як сила Сонця ще досить мала, щоб розвіяти темряву.

Ні «святу живота»

31 грудня краще не переїдати.ьСам Щедрец (вечір 31 грудня) супроводжувався сімейною вечерею, веселими піснями.

Акцент краще розставити не на велику кількість їжі, скільки на створення гармонійного відносини між членами сім’ї, варто помиритися з тими, з ким розділяє сварка і недомовки.

Варто уникати продуктів, які впливають на свідомість (нездорова їжа, в тому числі не особливо корисна) і уникати місць з людьми, з якими вас нічого не пов’язує.

Похід в гості в цей вечір вважався особливим і ніс глибинний сенс, що закладає програму на всі 12 місяців.

У наш же час все традиції втрачені, і саме ця ніч супроводжується бездумним «святом живота», і відключенням свідомості за допомогою алкоголю.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...