facebook

Екс-меру Полтави оголосили підозру: незаконно втручався в реєстр

Екс-меру Полтави оголосили підозру в протидії діяльності Полтавської міської ради та втручанні в роботу інформаційної системи. Про це інформує у Facebook у вівторок прес-секретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

 

 

“10 грудня за законної позиції прокуратури Полтавської області повідомлено про підозру колишньому міському голові Полтавської міської ради у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 206 (протидія законній господарській діяльності юридичної особи – Полтавської міської ради) та за ч. 3 ст. 27 ч.1 ст. 361(організація несанкціонованого втручання в роботу інформаційної системи) КК України”, – йдеться в повідомленні речника ГПУ.

Прокуратура традиційно не називає ім’я підозрюваного, водночас як підтвердило “Українській правді” джерело у ГПУ, мова йде про Олександра Мамая.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Досудове розслідування встановило, що 14 вересня сесія Полтавської міської ради припинила повноваження Мамая, про що було внесено зміни до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Водночас вже у листопаді невстановлені особи спільно з екс-мером повернули Мамаю право підпису за допомогою викраденого ключа харківського держреєстратора.

“За начебто заявою неіснуючої особи, безпідставно втрутилися до реєстру, визначивши Полтавським міським головою раніше звільненого керівника”, – зазначають у ГПУ.

Пізніше, за даними ГПУ, реєстратор визначив легітимним керівником Полтавської міської ради Олександра Шамоту. Мамай оскаржив це рішення у комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Міністерства юстиції.

У прокуратурі зазначають, що на грудня невстановлені особи знову незаконно втрутились

у реєстр і повернули Мамаю право підпису.

“Вказані незаконні дії дестабілізують роботу ради у зимовий період. Прокуратура Полтавської області, принципово реагуючи на незаконні дії колишнього очільника міста, повідомила йому про підозру”, – наголошують у прокуратурі.

Зазначається, що за вказані злочини передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 2 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...