facebook

Понад 150 країн затвердили міграційний пакт ООН

На міжнародній конференції ООН, що триває 10-11 грудня в Марракеші (Марокко), прийнято Глобальний пакт про безпечну, впорядковану та регульовану міграцію.

Глобальний пакт про безпечну, впорядковану та регульовану міграцію був розроблений під егідою ООН у липні 2018 року, повідомляє Главком із посиланням на агентство DW.

Ухвалення пакту відбулося в присутності представників 150 держав і ООН.

Виступаючи на відкритті конференції, генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив, що цей пакт є «планом дій від страждань і хаосу», зумовлених нерегульованою міграцією.

За словами Гуттеріша, необхідно розвіяти «вигадки» і «міфи», що з’явилися у зв’язку з пактом. Так, генсек нагадав, що ООН не планує визначати міграційну політику замість країн, що згодні дотримуватися пакта, і що його положення не мають юридично обов’язкового характеру.

Також, згідно з твердженнями генсека, основні міграційні потоки спрямовані не з півдня на «глобальну Північ», а пов’язують між собою різні країни «півдня». Крім цього, генсек заявив, що з 2000 року в світі загинули понад 60 тис. мігрантів, і цей факт є «джерелом колективного сорому».

Так званий Глобальний пакт про безпечну, впорядковану та регульовану міграцію був розроблений під егідою ООН у липні 2018 року. Документ має рекомендаційний характер і юридично необов’язковий.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У пакті мають бути прописані безпечні, впорядковані і засновані на правилах стандарти міграції. В основі 18-місячних переговорів щодо документа було покладено постанову Генасамблеї ООН від вересня 2016 року. Тоді було проведено голосування на підтримку планів ООН, спрямованих на посилення захисту біженців та іммігрантів, а також на розширення підтримки тих країн, які приймають більшість біженців.

США, Польща, Угорщина, Болгарія, Угорщина, Чехія та Австрія, яка очолює ЄС, і деякі інші держави вже висловили сумнів у Глобальному пакті або заявили про відмову приєднуватися до нього.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...