facebook

У Москві померла правозахисниця, яка критикувала Путіна і підтримувала Україну

У Москві 8 грудня на 92-му році життя померла відома російська правозахисниця і голова Московської Гельсінкської групи Людмила Алексєєва.

Про це повідомляє у прес-служба Ради з прав людини при президенті РФ (РПЛ).

Глава РПЛ РФ Михайло Федотов повідомив, що останні кілька тижнів правозахисниця перебувала у Московській міській клінічній лікарні №15. Там вона і померла. Причину смерті Алексєєвої він не назвав.

Алексєєва підтримувала Україну і заявляла, що прості росіяни не хочуть війни з Україною.

“Не звертайте уваги на те, що я росіянка. Мені соромно за те, що ми робимо відносно України. Повірте мені, я не одна така. У нас таких людей багато. Ми не всі імперіалісти”, – говорила Алексєєва.

Людмила Алексєєва народилася в 1927 році в нині окупованому Росією Криму, в Євпаторії. Після Другої світової війни стала учасницею правозахисного руху в СРСР. Через “антирадянську діяльність” її звільнили з роботи, неодноразово допитували і обшукували. Через тиск Алексєєва виїхала в США і повернулася в РФ через 20 років.

У травні 1996 року її обрали головою Московської Гельсінської групи. Написала понад 100 робіт з питань прав людини, удостоєна 11 нагород за свою діяльність.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...