facebook

Університети, СІЗО та лікарня: на Буковині від газу відключають понад 30 об’єктів

Більше 30 об’єктів непобутових споживачів газу Чернівецької області, серед яких два університети, районна лікарня та СІЗО відключають від газопостачання. Про це повідомили у ПАТ «Чернівцігаз».

 

 

«На сьогодні уже відключено 14 об’єктів, серед яких виконком Чернівецької міської ради, деякі управління та відділи і кілька об’єктів у районах області. З деякими споживачами проводимо переговори. Крім того, наші бригади працюють над відключенням інших об’єктів», – розповідає фахівець із зв’язків з громадськістю ПАТ «Чернівцігаз» Вікторія Голодняк.

На підприємстві пояснили, що проблема виникла одразу з кількома постачальниками газу в області. І про цю проблему всіх споживачів попереджували ще з 26 листопада. У переліку, який надіслали газовики в розпорядження Укрінформу, є 34 побутових споживачі газу Чернівецької області. Серед них – Чернівецький національний університет, Буковинський державний медичний університет, Чернівецький слідчий ізолятор, Сокирянська районна лікарня, деякі приміщення районних адміністрацій тощо.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Кожного місяця споживачі подають до своїх постачальників, з якими у них договори, так звані номінації. Тобто, замовляють, скільки вони планують спожити газу в той чи інший місяць. Ці ліміти постачальники подають до «Укртрансгазу». Там їх затверджують і до 25 числа кожного місяця направляють нам, – роз’яснюють у ПАТ «Чернівцігаз». – Проте 25 листопада ми не отримали цих лімітів для об’єктів, які є у списку. І з 26 листопада наше підприємство направляло листи цим побутовим споживачам із проханням владнати ситуацію. Але це не було зроблено, і з першого грудня відбір газу ними став незаконним. З учорашнього дня наше підприємство на вимогу чинного законодавства почало відключати цих споживачів, які з першого грудня фактично здійснюють незаконний відбір газу. На сьогодні до нас так і не надійшли ці ліміти», – повідомили чернівецькі газовики.

Нагадаємо, з учорашнього дня через відключення від газу чиновники Чернівецької міської ради залишились без тепла.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...