facebook

Лiкарі визначили ідеальний час для пробyдження

Вчені заявили, що час пробудження дуже залежить від віку людини: в різні десятиліття життя він змінюється.

Але що має зберігатися: лягати спати і прокидатися потрібно в один і той же час, з урахуванням вікових змін. Для тих, хто хронічно лягає спати і встає з ліжка в різний час, зростає ризик небезпечних захвщрювань, застерегли лікарі.

Співробітники Медичного центру Університету Дьюка (США) з’ясували, що час пробудження залежить від віку, а порушення циркадних ритмів збиває роботу всіх систем оpгaнізму. У скільки ж слід прокидатися в різному віці, щоб повноцінно відпочивати і зберігати гарне здоров’я?

«Ідеальний час, щоб виспатися і при цьому добре себе почувати в 20 років – 9:30 ранку, в 30 років – 8 годині ранку, в 40 років – 7:30, в 50 років – 7 годин ранку, а після 60 років – 6.30 ранку », – встановили вчені.

Час засинання при такому пробудженні обчислити неважко. Дорослі люди повинні спати від 7 до 9 годин, люди у віці після 65 років – від 7 до 8 годин, заявили фахівці. Вони підкреслюють: засипання і пробудження в один і той же час захищає від розвитку різних хвороб, як фізіологічних, так і психологічних.

Висновки фахівців базуються на підсумках експерименту за участі 2000 осіб без порушень сну віком від 43 до 48 років. Одним з резюме проекту став наступний висновок дослідників: нерегулярне засинання і пробудження збільшує ризик серцево-сyдинних захвoрювань, повноти, дiaбету другого типу, депресії і гiпертoнії.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...