facebook

На Житомирщині коштом міського бюджету біля будинку чиновника встановили паркан за 86 тисяч гривень

У місті Олевськ на Житомирщині за кошти міського бюджету біля будинку керуючого справами виконкому Юрія Русина мерія встановила 20-метровий паркан за 86 тисяч гривень.

 

 

Про це повідомив активіст місцевого осередку “Стоп Корупції” Олександр Ігнатьєв.

За словами активіста, таке рішення чиновниками міськради було прийнято без відома депутатів міської ради та членів виконкому.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“В результаті аналізу платежів через систему E-data з’ясувалося, що за один вид робіт, а саме “встановлення паркану по вулиці Свято-Миколаївська, 40”, одна і та ж сума була оплачена двічі – двом компаніям. В обох компаніях бенефіціаром і відповідно вигодонабувачем є дружина мера міста Олевськ. Ці факти свідчать про підробку документів і шахрайство з бюджетними грішми” – розповів Олександр.

Активіст провів власне розслідування та виявив документи, які підтверджують його слова.

Зокрема, з’ясувалось, що 17 липня 2017 року між мерією міста Олевськ та ПП “Будпослуги №1” без конкурсу був укладений договір № 28 на “Послуги по влаштуванню огорожі по вул. Свято-Миколаївській, 40 м.Олевськ”.

Відповідно до умов договору, мерія міста Олевськ перерахувала гроші двічі на суму 43 153.69 гривень двом компаніям. 21 липня 2017 – підприємству “Будпослуги №2”, а вдруге – 25 липня того ж року підприємству “Будпослуги №1”. У рядку “призначення платежу” ПП “Будпослуги №1” поруч з номером договору №28 стоїть дата 17.07.17, в тому ж рядку ДП “Будпослуги №2” поряд з номером №28 стоїть дата 18.07.17. Це свідчить про фіктивність одного з договорів, за яким була проведена оплата – написав активіст у місцевому інтернет-виданні “Підслухано в Олевську”.

Також він зазначив, що відповідно до даних в YouControl, бенефіціаром ПП “Будпослуги №1” і “ДП Будпослуги №2” є дружина мера міста Олевськ Омельчук Валентина Олексіївна. Ці ж самі компанії вказані в декларації мера Омельчука Олега Васильовича.

“Цей факт говорить про конфлікт інтересів та фінансову зацікавленість мера” – впевнений Олександр.

У соцмережі Facebook розпочалась дискусія між мешканцями Олевська та місцевими можновладцями щодо встановлення паркану, в ході якої начальник відділу економічного розвитку Олевської міської ради Олег Ковальчук пояснив будівництво загорожі тим, що виконком або міська рада приймали рішення щодо огородження будинку через дуб, якому раніше надали статус пам’ятки історії.

“Ми знайшли це рішення виконкому і в цьому документі немає ні слова про огородження дуба, а договір був на “Послуги по влаштуванню огорожі по вул. Свято-Миколаївській, 40 м.Олевськ”. Цікаво, що за 9 днів до укладення договору дуб впав і зруйнував сусідній будинок по вулиці Свято-Миколаївській, 42.

Вийшла приблизно така хронологія подій: спочатку побудували паркан, потім впав дуб, а потім уклали договір по будівництву паркану. Причому в документації щодо будівництва ані слова про огородження пам’ятки історії, від якої наразі залишився лише пень.

Активіст також висловив сумніви у вартості встановленої огорожі.

“На сайтах будівельних компаній в Україні, вартість такого паркану “під ключ” коливається від 650 до 1000 гривень за 1 метр. Тож можна говорити про те, що вартість цього паркану, разом з роботою і матеріалами, становить не більше як 23 000 гривен” – написав активіст.

Додамо, що в даному будинку керуючий справами виконкому Юрій Русин не проживає, однак він є власником даної нерухомості.

За фактом протиправних дій голови Олевської ОТГ Омельчука представники місцевого осередку ГО “Стоп корупції” в листопаді 2017 року звернулися до Коростенської прокуратури. Наразі реакція правоохоронців відсутня.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...