facebook

11 речей з аптеки, які варто купити здоровій людині

Паровий інгалятор, антисептик, іригатор і інші корисності.

1. Жувальна смола

Смола дерев – натуральна жуйка. Вона чистить зуби від залишків їжі після обіду і освіжає подих. Джерело

Специфічний смак нагадує про дитинство і ті часи, коли смола здавалася найсмачнішим ласощами, заради якого варто лізти на дерево.

Смола продається не тільки в аптеках – іноді вона зустрічається в магазинах здорового харчування. Але в аптеках все ж трапляється частіше.

2. Іригатор для чищення зубів

Людям, які носять брекети, іригатор просто необхідний. Але і всім іншим він теж не завадить. Це прилад, який очищає порожнину рота за допомогою водного струменя.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазвичай у іригатора кілька насадок: для зубів, для мови і так далі. Якщо щіткою в поспіху можна пару раз змахнути і порахувати зуби умовно чистими, то з іригатором так схалтурити не вийде.

Крім того, пристрій покращує здоров’я ясен.

3. Пісочний годинник

Найскладніше змусити себе чистити зуби покладені три хвилини. Тому, коли на іригатор витрачатися не хочеться, але здоров’я зубів все-таки хвилює, купите в аптеці прості пісочний годинник і відраховуйте необхідний час по ним.

З таким годинником не доведеться тягнути в ванну кімнату смартфон з секундоміром, і підійдуть вони не тільки для чищення зубів.

4. Паровий інгалятор

Все, кого в дитинстві змушували дихати над картоплею, пам’ятають ці відчуття. Багато хто навіть в курсі, що такі інгаляції марні. Але паровий інгалятор потрібен не для лікування застуди, а для косметичних процедур.

Пар відкриває пори, і після такої підготовки шкіри очищають або зволожуючі маски працюють ефективніше, ніж зазвичай.

5. Медичні шпателі

Дерев’яними шпателями (якими лікарі притримують мову, коли просять сказати «ааа») зручно брати крем з банки.

Можна, звичайно, використовувати пальці, але в цьому випадку в банку потрапляють мікроби, а значить, крем може зіпсуватися завчасно. Тому до деяких кремів навіть додаються спеціальні лопатки, але якщо їх немає – медичний шпатель виручить.

6. Косметика

В аптеках продають косметику. Як правило, це дорогі продукти, але вони часто працюють у випадках, коли кошти зі звичайних магазинів не допомагають.

Якщо у вас проблемна або чутлива шкіра, придивіться до косметики з аптек.

7. Одноразові рукавички

Аптечні рукавички набагато тонше, ніж господарські, тому в них набагато зручніше мити посуд або ванну.

8. Бахіли

Бахіли потрібні не тільки в клініці. Вони стануть в нагоді вдома: наприклад, щоб дати їх лікаря або сантехніку і захистити килим від плям.

Бахіли можуть несподівано знадобитися, коли потрібно пройти по бруду і зберегти взуття в чистоті. Тільки пам’ятайте, що бахіли все-таки можуть ковзати, і будьте обережні.

9. Антисептик для рук

Брудні руки – причина багатьох захворювань, і далеко не всі вони пов’язані з кишечником. Наприклад, звичайні ГPBI передаються через бруд на руках, навіть якщо її не видно неозброєним оком.

Тому пляшечка антисептика для рук на спиртовій основі – те, що повинно лежати в будь-якій сумці або рюкзаку.

10. Піпетки або шприци

Шприц – одне з кращих мірних пристосувань. Видаліть голку – і у вас є шкала, за допомогою якої обсяг рідини вимірюється з точністю до десятої мілілітра.

Піпетки теж нерідко потрібні, щоб набрати пару крапель чогось рідкого.

11. Перекус

В аптеках продається вода, соки і їжа: гематоген, мармеладні батончики, мюслі. Багато аптеки відкриваються рано вранці або працюють цілодобово.

Так що, коли поблизу немає відкритого магазину, а їсти хочеться, пошукайте аптеку.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...