facebook

В українському футболі відбулася гучна тренерська відставка

Відомий португальський наставник Жозе Мораїш покинув пост головного тренера львівських “Карпат”.

Португальський “коуч” звільнився за два тури до зимової перерви, хоч львівський клуб наполягав на тому, щоб португалець залишився. Однак, 53-річний тренер скористався опцією про можливість викупу власного контракту, пише Експрес-онлайн.

За неофіційною інформацією, Жозе Мораїш заплатив “Карпатам” 250 тисяч доларів за дострокове розірвання угоди. Утім, навряд чи тренер заплатив такі гроші із власної кишені. Цю суму йому надав клуб, який виявив бажання співпрацювати. Ідеться про “Чонбук Хюндай Моторс” із Південної Кореї.

Ця команда виборола звання чемпіона країни і стала володарем путівки в Лігу Чемпіонів Азії. Тож південнокорейці зробили ставку саме на Жозе Мораїша, який має самостійний досвід роботи в турецькому “Антальяспорі”, грецькому АЕКу, англійському “Барнслі”, низці африканських клубів. Також португалець попрацював помічником Жозе Моуриньйо в “Інтері”, “Реалі” та “Челсі”.

Зазначимо, що Мораїш очолив “Карпати” 16 серпня 2018 року. Під його керівництвом львівська команда провела 14 матчів, з яких 5 виграла, 3 звела внічию і 6 програла. Різниця м’ячів склала 21-20.

Відомо, що до двох останніх матчів осінньої частини чемпіонату України – проти “Арсенала” та “Динамо” – львів’ян готуватиме Олег Бойчишин, якого, власне, у серпні Мораїш замінив. Допомагатимуть новому виконувачу обов’язків головного тренера Олександр Чижевський та Роман Гнатів.

Додамо, що це вже 36-та відставка у футбольному клубі “Карпати” з початку виступу команди в чемпіонаті України. Із літа 2017-го року у “зелено-білому” таборі змінилися чотири “коучи”: іспанець Наварро, українець Зайцев, українсько-аргентинський дует Бойчишин/Друді та португалець Мораїш.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...